Kategoriarkiv: Viktig information

Övergripande information.

Manifestation i Bjuv 9 april 2016

LO Facken i Åstorp

IMG_0057

2016-04-09

Stoppa nedläggningen av Findus

Detta är en uppmaning till alla oss fackliga företrädare och medlemmar i LO samt Sossar, att fortsätta  kampen mot nedläggningen av Findus. Det var en stor dag för oss som fackliga företrädare att se så många som tre tusen!!! personer sluta upp mot kapitalets sätt att utnyttja oss som brickor i sitt spel att profitera på oss , arbetare, våra familjer , våra vänner, våra kommuner  och hela vårt sätt att leva. EnIMG_0052 sådan här dag måste alla förstå (även våra motståndare) vilket fantastiskt jobb vi i facken gör. Under ledning av Hans-Olof Nilsson Ordförande Livs, fick vi alla ta del av tal av Karl-Petter Torwaldsson, LO ordförande, som verkligen befäster sin roll som en av vår tids största agitator.

Ylva JohanssoIMG_0059n S och Jonas Sjöstedt V är med och låter oss Skåningar förstå att detta inte bara är en lokal fråga utan vi har hela Sverige i ryggen

Kent Ahlgren Klubbordförande Findus gjorde mitt hjärta varmt då han höll ett fantastiskt tal starkt förankrat ibland sina arbetskamrater på Findus. Bra jobbat, Kent och fackklubbens styrelse på Findus!IMG_0062

Många frågar sig i insändare i media, varför ska vi reagera när en ägare av ett företag väljer att lägga ner en verksamhet då det är deras sak.

Svaret på denna fråga är NEJ!! då detta är gjort på ett syniskt sätt.

Jag tänker som så här: Nomad Foods, multinationellt företag, väljer att investera i ett företag som Findus vilket är ett bolag som enligt alla tillgängliga uppgifter är ett kompetent företag med god vinstmarginal. I Nomad Foods(NF) bokslut för 2015 visar NF  en förlust och måste gentemot aktieägare och marknaden visa handlingskraft. Vad gör Nomad Foods? ser över sina bolag väljer att lägga ner Findus som de ägt sedan hösten 2015, och skyller på transportkostnader. Detta kan inte var anledningen enligt mig utan det är för att blidka marknaden.

 Det är inte okej att låta 450 personer mista sin försörjning på ett sådant syniskt sätt

Gör vi ingenting nu, så blir det ett svenskt bolag som läggs ner även nästa gång ett multinationellt företag väljer att gå markanden till mötes. Dessa företag är rädda om sitt varumärke och vill inte figurera negativt i massmedia

 IMG_0056Därför är det vår uppgift är att fortsätta demonstrera vårt missnöje så att det blir känt att detta accepterar vi inte!!

Det är med värme i hjärtat som jag avslutar denna dagen med att med att jag är övertygad om att vi fixar detta tillsammans.

Bjuvs sak är Åstorps sak och hela landets sak

Tack Livs!!

Karl-Johan Andersson
Ledamot av styrelsen LO Facken Åstorp

Handlardagen 10 juni 2015

Hej!

Onsdagen den 10 juni kommer LO att samverka med Socialdemokraterna, för att genomföra arrangemanget ”Handlardagen” i Åstorps Centrum.

Mellan klockan 10:00 – 18:00 kommer vi att finnas i centrum, där vi möter medborgarna och uppmärksammar alla lokala näringsidkare. För att ge de lokala handlarna i Åstorp uppmärksamhet och för att skapa ett levande centrum.

Vi kommer att ha bl.a fiskedamm för de yngre medborgarna, och dagen avslutas med en mannekänguppvisning.

För mer info läs Lokaltidningen onsdagen den 3 juni!

/ Peter Håkansson

handlardagenArtikel från "Lokaltidningen Söderåsen"

Information inför sommarjobbet 2015!

Hej!

Under fredagsmorgon, den 22 maj, kommer LO att befinna sig vid stationerna i Kvidinge och i Åstorp.
Denna aktiviteten genomför vi för att dela ut information som handlar om ”Viktigt att veta som sommarjobbare”.

Syftet är att höja kunskapen hos våra blivande sommarjobbare, så att dessa får kunskap om vilka rättigheter och skyldigheter man omfattas av under tiden man arbetar.
Syftet är även att informera om kollektivavtalets värde, och vikten av att få en anställningsbevis i samband med att man blir anställd.

LO hoppas att det kommer många frågor och funderingar från medborgarna.

/ Peter Håkansson

Skapa nytt inlägg

Jag har nu tittat över vår hemsida och gjort en del mindre ändringar.

Ifall ni vill skriva ett eget inlägg på hemsidan så loggar ni först in via ”Logga in” längst ner till vänster på sidan.

Väl inloggade kommer en flik högst upp i rutan att visas.
Där finns ”+ Nytt” som du ska hålla muspekaren på.

Sedan väljer du vad du vill lägga in, t.ex. Inlägg eller Media.

Kommentera kan man göra på alla inlägg som är postade på sidan.
Klicka på det inlägg ni vill kommentera och bläddra längst ned på sidan så finner du ett formulär att kommentera i.

/ Peter